Glucose Oxidase
Net als lactoferrine, lactoperoxidase en lysozym is glucose-oxidase een enzym met een antibacteriële werking.
Glucose-oxidase is net als de andere enzymen een proteïne. De plek waar de glucose wordt gebonden is een soort diepe holte in het enzym. Zoals andere enzymen die buiten cellen werken is glucose-oxidase bedekt met koolhydraatketens.
In tegenstelling tot lactoferrine, lactoperoxidase en lysozym komt glucose-oxidase niet van nature voor in het menselijk lichaam. Glucose-oxidatie is in 1928 voor het eerst geïsoleerd uit Aspergillus niger, een zwarte schimmel die veel voorkomt op fruit, groenten en pinda’s.
Omdat glucose-oxidase anti-bacterieel is, wordt het gewonnen uit schimmels en gezuiverd.
Vervolgens wordt het verwerkt in onder andere de voedingsindustrie als conserveermiddel en in medische tests om glucose-gehaltes te bepalen.
Hoe werkt het glucose-oxidase-enzym?
Glucose-oxidase is in staat om glucose, oftewel suiker, om te zetten in waterstofperoxide. Het enzym is antibacterieel als zuurstof en glucose samen aanwezig zijn.
Glucose-oxidase wordt ook geproduceerd door werkbijen. Het wordt afgezet in honing als een natuurlijk conserveermiddel. De glucose-oxidatie op het oppervlak van de honing zet de zuurstof om in waterstofperoxide, zodat er een bacterie-werende laag ontstaat.
De antibacteriële werking van honing, die wordt gebruikt voor (brand)wondverzorging, is deels gebaseerd op deze glucose-oxidatie processen.
Glucose-oxidase als aanvulling op lactoferrine, lactoperoxidase en lysozym
Hoewel glucose-oxidase niet zoals de andere drie enzymen van nature in onze lichaamsvloeistoffen voorkomt, is het wel een goede aanvulling. Ook glucose-oxidase werkt op een biochemisch niveau om bacteriën te bestrijden.
Moist-R tandpasta is gebaseerd op de antibacteriële werking van lactoferrine, lactoperoxidase, lysozym en glucose-oxidase. Dit is een veilige en mondvriendelijke manier om je gebit en mondholte schoon en gezond te houden. Daarnaast zijn ondersteunde ingrediënten toegevoegd: fluoride voor sterk tandglazuur, glycerine voor extra hydratatie en xylitol voor een frisse smaak. Xylitol zorgt er daarnaast voor dat de speekselklieren meer speeksel produceren, de natuurlijke bescherming van ons gebit.
Moist-R tandpasta reinigt je gebit en je mondholte effectief maar veilig. Schadelijke mondbacteriën worden op een zachte manier onschadelijk gemaakt zonder het natuurlijke evenwicht van de mondflora te verstoren.
Lactoferrine, lactoperoxidase, glucose-oxidase en lysozym zorgen samen voor een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid schadelijke bacteriën in je mond.
Minder bacteriën betekent minder tandplak en daardoor ook minder vorming van tandsteen. Dat beschermt je gebit tegen cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen.
Omdat een slechte adem in veel gevallen veroorzaakt wordt door schadelijke bacteriën, blijft je adem ook frisser dankzij de enzymen.
Minder bacteriën betekent een betere mondgezondheid. Dat is niet alleen beter voor het behoud van je gebit, maar ook voor je algehele gezondheid.
Moist-R tandpasta is dankzij de combinatie van glucose-oxidase, lactoferrine, lactoperoxidase, lysozym, xylitol en glycerine een effectieve tandpasta voor iedereen die zijn of haar gebit goed wil reinigen op een zachte manier.
Daarnaast is Moist-R tandpasta door de zachtheid en hydraterende werking heel geschikt voor mensen met droge mondklachten. Ook bij andere gevoeligheden in de mond, zoals mondbranden of glossitis, een ontstoken tong, is Moist-R tandpasta je beste vriend.
Moist-R mondwater bevat dezelfde effectieve enzymen en xylitol en daarnaast de verzachtende en hydraterende gel van aloë vera. Een veilig, maar effectief mondwater waarmee je na het tanden poetsen de plekjes kunt reinigen waar de tandenborstel niet bijkomt.
Dr. Jean Paul Perraudin zag de toepassing van lactoperoxidase, lactoferrine, glucose-oxidase en lysozym voor gezondheidsdoeleinden als zijn levenswerk.
Dit heeft onder andere geleid tot de formule van Moist-R tandpasta en mondwater. Dr. Perraudin had een doctoraat in de toegepaste biochemie aan Université Libre de Bruxelles, de Vrije Universiteit van Brussel.